טומאה כלפיי אבא שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/01/03 22:34 י בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

טומאת נידה היא טומאה!

איך אני טמאה לבעלי בזמן הנידה ולאבא שלי לא? (במיוחד שאני עדיין לא נשואה ולא טובלת במקווה)

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
טומאה בכלל וטומאת נידה בפרט היו משמעותיים בזמן בית המקדש ובזמן שהיה אפר פרה אדומה שהיה יכול לטהר מטומאת מת ,היות וטומאת מת היא הטומאה חמורה ביותר
ואין לנו היום אפשר פרה אדומה להיטהר את מי שנגע במי שנגע במת ולכן כולנו היום טמאי מתים ,שלא נוכל להיטהר עד שיקום המקדש והיה לנו אפר פרה אדומה .
ממילא אין משמעות מיוחדת לטומאות האחרות .טומאה שציינתה איסור נידה הוא משהו אחר ,המוזכר בתורה בלשון קירבה ,ועונשו כרת .ויותר חמור מטומאה שהיא בלאו .
בברכה .