טהרת משפחה.

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 16/09/02 23:18 י בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אני נשואה מזה 3 שנים, לי ולבעלי אין ילדים.

אנו עוברים טיפולים לא פשוטים. המעמידים אותנו בנסיונות מרובים

כל הזמן הזה הצלחנו לשמור על הלכות נידה, אפילו על הלכות שחברים שלנו טוענים שניתן להקל בהם.

גם בתקופה שהיינו חברים נזהרנו והצלחנו, וכן במשך כל שנות הנישואין, בזמנים הקשים ביותר, הקפדנו על קלה כחמורה.

לבעלי קשה במיוחד - אף שהוא בן תורה הוא מתיסר קשות והוא החליט בחודשים האחרונים כי הוא רוצה להפסיק לשמור על מצווה זו- לפחות על ההחמרות שבה (העברה מיד ליד, החזקת ידיים, חיבוק) - אך מכיון שאני מתעקשת להמשיך הוא מכבד את רצוני.

העניין הוא שבמחזור האחרון מסיבות הקשורות לטיפולים, בזמן שהיינו אסורים, אני בכיתי בכי מר והוא "נשבר" וחיבק אותי ואני לא התנגדתי.

עכשיו אני מחכה לתשובה מבדיקת הריון שעשיתי - ואני די חוששת לקבלה.

מצד אחד - אני מחכה לתשובה חיובית מזה 3 שנים, לא תהיה מאושרת ממני ומבעלי לדעת שסוף סוף הצלחנו.

מצד שני, אני מוצאת את עצמי מייחלת לתשובה שלילית. הצלחנו לשמור כל כך הרבה ודווקא עכשיו, כאשר נכשלנו (באופן חד פעמי - שכן אני נחושה בדעתי לעשות הכל על מנת שלא יחזור מצב כזה!) יצליח לנו? ומה יהיה על הילד? הרי אחת מהסיבות לשמירה על טהרת משפחה היא בשביל הילדים?

רציתי לבקש מהרב איזה תיקון, או מילות הרגעה שאם אכן יצליח לנו, הילד יהיה טהור וכשר.

תודה.

תשובה

ב"ה י"ג תשרי תשס"ג

שלום רב!

אני מחזק את ידיך בהתעקשותך להמשיך ולשמור על טהרת המשפחה בכל פרטי ההלכה. מדובר על איסור חמור, איסור כרת, וגם ההרחקות לדעת חלק מן הראשונים הם מדאורייתא. כדאי שתמליצי לבעלך לעיין בגמרא במסכת שבת בדף י"ג על אותו תלמיד שנכשל באיסור זה.

בן או בת נדה הם ילדים כשרים לכל דבר, אמנם מופיע בחז"ל שעלול להיות בהם פגם רוחני, אבל זה לא נוגע לכשרות בענין יוחסים.

כדאי לכם, לך ובעלך ללמוד יחד נושא זה של טהרת המשפחה בצד המחשבתי ובצד ההלכתי, זה יהיה התיקון הטוב ביותר.

אני מאחל לכם שעוד השנה תפקדו בזרע של קיימא, ותזכו לגדלו לתורה, חופה ומעשים טובים.

מועדים לשמחה

בניהו ברונר

צפת