טהרת הפה והמחשבה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 28/04/14 19:07 כח בניסן התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

יש כמה דברים שיושבים לי על הלב.

אני סובל ממחשבות שאומרות לי מה לעשות ומה הולך לקרות,אני משתגע וחושב שאני נביא.

מכאן ממשיך הסיפור.

לפני כמה זמן חשבתי שיקרה לי משהו ובאמת קרה.היום נזכרתי בזה ואמרתי :"אם זה באמת קשור למה שקרה אז שיקרה לאדם מסויים שאני מכיר אותו דבר".

אני מיד הבנתי שמה שאמרתי הוא ממש חמור ואסור ועשיתי התרת קללות שאני מוחק הכל,אני מפחד שהשם יעניש אותי על מה שאמרתי. אני לא מאחל לאף אחד רע ולהפך, כל בן אדם אני מברך להצלחה ושמירה.

אני לחוץ ושקלתי לעשות תענית כדי לכפר.,אני מפחד להענש במיוחד בתקופה הזאת שהיא גורלית עבורי

יכול ליהיות שאני מסתכל על הדת בצורה לא נכונה?

אנא כיצד אוכל לכפר על המעשים ?

תשובה

בס"ד

שלום רב.

הפה שלנו נועד [לברך] ולא לקלל.

הפה שלנו נועד [להודות לה´] על טוב הטוב שגמל עימנו.

הפה שלנו נועד על מנת [לאכול], שנאכל אוכל טעים ומזין- וע"י כך זה יתן לנו כח לעבוד את הקדוש ברוך הוא.

(עיין בפרי צדיק לחג הפסח אות א´, ובמחשבות חרוץ אות ט´, ובקונטרס עת האוכל אות י´ ואות טז´ )

צריך אתה:

1. לבחור לך רב , לשמוע דברי תורה מפיו, ולשאול בעצתו.

2. צריך אתה חברותא ללימוד תורה והלכה.

3. תקבל על עצמך מכאן ולהבא (בלי נדר) לחשוב עליך טוב, ועל הסובבים אותך, וכן להסתכל על חצי הכוס המלאה ולא על חצי הכוס הריקה.

4. תגיד מפרק קיט´ שבתהילים את אותיות השם שלך, ולאחר מכן תישא תפילה לבורא עולם שיעזור לך לשמור על [מחשבות] טובות, על [דיבור] טוב ומועיל, ועל [מעשה] נכון ורצוי.

ברכה והצלחה