טהרת המשפחה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 22/11/12 17:33 ח בכסלו התשעג

שאלה

מדוע לפי ההלכה צריך לשמור 7 ימים נקיים?מאיזה תקופה זה נקבע ומי קבע את זה?

האם בזמן התנ"ך גם שמרו דיני טהרה או שזה התחיל רק מסיני?תודה רבה

תשובה

בעזה"י

שלום רב,

מידע רב ורקע מפורט ניתן למצא באינטרנט ובאתר ויקיפדיה וכו'.
נאמר בקצרה שדיני טהרה הינם דאורייתא- קרי נקבעו בתורה אולם הגדרים המדוייקים שלהם (7 נקיים וכו') נקבעו על ידי חז"ל בתורה שבעל פה.

דיני הטהרה נוגעים בתשתית הכי עמוקה של גרעין המשפחתיות והזוגיות, גרעין שמהווה בסופו של דבר גם את הבסיסים עליהם בנוי עם ישראל.
חשיבותם הרבה של דיני הטהרה יצרו גם גזרות והרחקות כדי למנוע פגיעה בטהרה ובקדושה של המערכת הזוגית והמשפחתית.

בברכה
אור