טהרת המשפחה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/12/01 01:12 א בטבת התשסב

שאלה

האם חל דין נידה במידה ובמהלך ניגוב יצאה הפרשה עם מעט דם ומאז לא נמצאו סימנים לדם.

האם יש צורך לשמור שבעה נקיים?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
מה שיש לך מוגדר ככתם ובכל כתם צריך לבדוק כמה תנאים.
א. האם היתה הרגשה ?
ב. האם הכתם נמצא בבדיקה פנימית ?
ג. איזו דרגת נקיון היתה לבגד ?
ד. מה גודלו המדויק של הכתם ?
ה. מהי צורת הכתם ?
ו. מה צבעו ?
ז. על איזה חפץ נמצא הכתם מקבל טומאה,לבן או צבוע? ח. מהו מקום הכתם ?
ט. האם יכול להיות מקור אחר לכתם, פצע, צבע, לכלוך.

במקרה שלך אם לא היתה הרגשה של מחזור, והכתם לדבריך לא נמצא בבדיקה פנימית. אם אינו גדול מגריס דהיינו עיגול בקוטר של כשני ס"מ - הוא טהור.
אם הבגד היה צבעוני, או מלוכלך כבר קודם לכן, או דבר שאינו מקבל טומאה - אפילו יותר מגריס טהור.
אם יכול להיות מקור אחר לכתם כגון פצע או צבע וכד' גם יותר מגריס - טהור.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן