טהרה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 28/04/14 17:28 כח בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, שלום רב!

אתמול טבלתי במקווה,היום בבוקר אני מביטה בידיי ומבינה ששכחתי לגזור את הציפורן של הזרת(למרות שעיינתי, לא שמתי לב, למרות שממש השתדלתי ומעולם לא קרה לי דבר כזה!) כשהבנתי, הדבר גרם לי לצער רב, שכן אני משתדלת ככל יכולתי להקפיד בנושא זה, .התקשרתי לרב(לא שלי הקבוע שכן היה לו מענה קולי), תשובתו לפי הבנתי:עליך לטבול שוב, ללא ברכה, במקווה אחר מזה שטבלת בו אני מדגיש.הוא ניסה לברר- האם אני נוהגת לגזור את ציפורני?עניתי שכן. האם אני ובעלי קיימנו את מצוות האישות?עניתי שכן-לא הבנתי את הקשר.והאם ציפורני היו נקיות- עניתי, כמובן בלי לק. התשובה של הרב היתה לי לא ברורה שכן - נשים רבות טובלות עם ציפורניים מסודרות/בנייה עם לק שלם. שנית,אם הטבילה לא עלתה יפה- מדוע לטבול ללא ברכה?ואם כן, אז למה לטבול? אני מבולבלת מאוד. לא מבינה מדוע הרב בכלל שאל האם אני ובעלי קיימנו יחסי אישות? למה זה בכלל רלוונטי???? אשמח מאוד להבהרה, כי אני מאוד עצובה שהתגלגל לידי דבר כזה ומצד שני אולי מדובר בנסיון. מחכה לתשובה - תודה.

תשובה

בס"ד

שלום רב.

אינך צריכה לחזור ולטבול, ואסור שיהיה לך נקיפות מצפון על זה ששכחת.

תשמחי על המצווה היקרה שקיימת, מצות הטבילה וביאת מצוה שאחר המקווה.

להבא- תעברי על כל הגוף לפני הטבילה ובמיוחד על הציפורניים ותראי שגזרת הכל, והכל נקי שם.

וכן פסק מרן מלכא , הראשון לציון , אביהם של ישראל הרב מרדכי אליהו זיע"א, בספרו דרכי טהרה פרק טז´ אות ע´ (במהדורת תשע"א זה בעמוד 226).

מברך אני אתכם בבנים ובנות צדיקים וקדושים, שיאירו את עם ישראל בצדקתם ובתורתם, אמן.

ברכה והצלחה.