טהרה

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/09/02 13:03 יז בתשרי התשסג

שאלה

שלום לרב!

ברצוני לשאול מהם דיני הטהרה ליולדת בן זכר?

תשובה

ב"ה

שלומות!

מהתורה מי שיולדת בן טמאה ז' ימים ואח"כ טובלת ונטהרת. ומהתורה, אח"כ באים שלשים ושלשה ימים הנקראים ימי טהרה שכל דם שתראה באותם ימים טהור.
אבל, כיוון שאנו מחמירים ונוהגים להתייחס לדמים אלה כדם נידה לכל דבר הרי שמהרגע שרואה האישה דם צריכה להמתין חמישה ימים ומיד לספור ז' נקיים ולטבול.
וכך הלכה למעשה, מהרגע שאישה פוסקת מלראות דם אחרי לידתה עושה הפסק טהרה וסופרת ז' נקיים וטובלת.
אומנם יש מקומות שנהגו שלא לטבול בכל ימי הטהרה. ומי שמנהג אבותיה כך וקשה עליה - תוכל לעשות התרת נדרים אם כבר נהגו כמנהג זה. ומי שלא נהגה כך מעולם, יכולה מיד שלא לנהוג כך (ע"פ הרב אליהו).

בברכה,

שי