טהרה לאחר לידה

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 28/11/13 16:52 כה בכסלו התשעד

שאלה

שלום רב,

ילדתי בן ב"ה ב- כ' בחשון (24/10/13), אני חודש וכמה ימים אחרי לידה.

הדימום עדיין לא פסק ומופיע כמו בימים אחרונים של וסת. לא כתמים אלא דימום. שאלתי היא מתי אמור להיפסק הדימום ? מתי אוכל לעשות הפסק טהרה ? האם הדימום עדיין מטמא ?

אני מניקה, חלק אומרים שכל עוד מניקים הדימום ימשך.. זה נכון? מה עושים במצב כזה?

מתי אוכל להתחיל תהליך של טהרה ?

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום וברכה!
באופן כללי לא ניתן לעשות הפסק טהרה כאשר ממשיך הדימום, אך מאחר ועבר זמן רב ואת מספרת שישנו המשך דימום, טוב שתלכי להיבדק אצל רופאת נשים לבדוק האם המצב תקין.
מזל טוב

אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם