טהרה אחרי לידה

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 12/12/13 21:26 ט בטבת התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

ילדתי ב"ה לפני חודש וחצי בן בכור .

אתמול עשיתי בדיקת הפסק טהרה, הבדיקה הייתה נקייה, כמו כן גם הבדיקה של היום בבוקר. כשעשיתי בדיקה היום לפני השקיעה ראיתי דימום ( מבחינת הגודל של הכתם - זה אכן מטמא ) .

זו כבר פעם שנייה מהלידה שאני מנסה לעשות הפסק ולהיטהר , אך כל פעם כשנדמה שנגמר הדימום ואני עושה בדיקה - אני רואה שיש.

לא מדובר בפצע..

מה עליי לעשות ? האם יתכן שהדימום מגיע מצוואר הרחם / אולי שאריות מהלידה ? אם כן , האם זה עדיין מטמא ?

מה קורה אם אני מצליחה להיטהר , וכמה ימים אחרי הטבילה שוב יהיה דימום ?

אשמח לתשובתך לשאלות שלי .

תודה רבה מראש.

תשובה

שלום,

ראשית כל, מזל טוב!

אם את רואה דימום בבדיקה, אין מנוס מלהתחיל מחדש. זה לא דבר נדיר שבחזרה לטהרה שאחרי הלידה, נקיים כמה ימים ואח"כ שוב יש דם, ומתברר שזה לא היה הסוף.
לאחר לידה, עדיף לא לעשות הפסק טהרה מיד ביום הראשון שכבר אין דימום, אלא לחכות כמה ימים ולוודא שאכן זה הסוף, ורק אז לעשות הפסק טהרה.
זה חוסך אכזבות מיותרות, שלך ושל הבעל.

מכל מקום, אם זה חוזר על עצמו עוד כמה פעמים, תתקשרי ל'מכון פועה' (תמצאי בגוגל) ותתייעצי איתם.

בהצלחה