טבעת נישואין

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 15/12/05 12:21 יד בכסלו התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום ,

חברתי,אישתי לעתיד קנתה את הטבעת בכספה (כך יצא ) מה אפשר לעשות כדי שהטבעת תהיה "שלי"

תודה מראש

אמנון

תשובה

לאמנון ואשתו לעתיד
שלום רב

הטבעת שהחתן נותן לכלתו חייב להיות שלו, אחרת היא לא תהיה אשתו. ולכן אין הוא יכול לקדש אותה בטבעת שהיא שלה.
מה שעליכם לעשות זה ללכת לחנות שבה קניתם את הטבעת, להסביר לבעל החנות את הבעיה, ואז אשתך לעתיד תחזיר את הטבעת לידיו (ממש לידיו), הוא יחזיר לה את הכסף, ואז אתה תקנה את הטבעת בכספך ותקבל אותה לרשותך.
אם דרך זו אינה אפשרית, כיון שהחנות רחוקה מאד או שהבעלים אינו מוכן לכך, עליך לקנות את הטבעת ממנה בכסף מלא, רצוי מזומן או בצ'ק מחשבון פרטי שלך (שאין היא שותפה לו) ואתה תגביה את הטבעת ותיקח אותה לרשותך עד החתונה.
(אמנם מעיקר הדין אפשר גם מתנה גמורה אך עדיף לא לנהוג כך שמא לא תהיה בכוונה מלאה, אלא בדרך שנאמרה לעיל.)
כדאי לדבר עם הרב שיערוך את החופה שיעזור ויראה שאכן הדבר נעשה כראוי.

בברכה
אפי קיציס