טבעת נישואין לגברים

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/10/02 23:36 כה בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שי!

האם יש בעיה הלכתית (או שקשורה ברוח ההלכה) עם ענידת טבעת נישואין לגברים?

תודה מראש,

יעל.

תשובה

ב"ה

שלומות

1. ברמה ההלכתית אין בעיה בלבישת טבעת לגבר. בעיקר אם אין היא נתנת בחופה.
2. ברמה הרעיונית, הדבר נראה לי מוזר משום שיש הבחנה ברורה בין נתינת טבעת של איש לאישה בשעת החופה שהיא ביטוי למעשה קנייני, לתהליך המשפטי של החלת הנישואין לבין טבעת הנתנת לגבר שהיא רק סימן לכך שהוא נשוי. סימן למי? לגבר עצמו? לבחורות שמסביב? ממה נובע הצורך בסימן זה? במי חושדים? ממה חוששים?

3. רוח ההלכה אינה נוחה מכך משום שיש בכך חיקוי לנהוג אצל הגויים והרפורמים.

בברכה,

שי