טבעת נישואין ואירוסין- חציצה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/08/13 07:28 כג באלול התשעג

שאלה

שלום הרב-

אני עונדת טבעת נישואין ואירוסין. אני עונדת אותן תמיד בכל מלאכה ולכן לפי מה שלמדתי- הם אינן נחשבות לחציצה לעניין נטילת ידיים וטבילה.

כרגע אני בהריון מתקדם והאצבעות שלי נפוחות מאוד וזה גורם לפצעים מתחת לטבעות.

אם אני אוריד אותן אז אח"כ האם זה יהווה חציצה? או שאחרי שאלד ב"ה אני אוכל להחזיר את הטבעות ולהמשיך לענוד אותן גם בטבילה ונטילת ידיים וכד'.?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני מחלק בין נטילת ידיים ובין טבילה:
כשמדובר בנטילת ידיים - את נוהגת נכון.
לגבי טבילה - יש להוריד את הטבעת.

בכל מקרה, אם תורידי את הטבעת בהריון - מעמדך לא ישתנה. בעזרת ד', לאחר הלידה המוצלחת, תוכלי לשוב למנהגך הקודם, כי זו הנורמליות של החיים שלך.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן