טבילת מדחום סוכר

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 05/03/17 11:51 ז באדר התשעז

שאלה

האם יש צורך לטבול מדחום סוכר שנקנה מחו"ל, ואם כן- איך?

גוף המדחום עשוי ממתכת, והחלקים האלקטרוניים (החלק השחור בתמונה) עטופים במעטפת יצוקה כך שאין דרך לפתוח אותה בלי לשבור את המדחום (מלבד מכסה בקצה העליון להחלפת סוללה).

מצרף לינק לתמונה להבהרת מבנה המדחום

https://www.aliexpress.com/item-img/2016-New-Digital-Cooking-Food-Probe-Meat-Kitchen-BBQ-Selectable-Sensor-Thermometer-Free-Shipping/32601291386.html#

בתודה

תשובה

אין צורך לטבול מדחום זה כיוון שלא נועד לצרכי הסעודה וכן אין מאחסנים בו מאכלים.

דין זה הוא כמו הדין המופיע בשולחן ערוך חלק יורה דעה סימן ק"כ סעיף ה' ברמ"א: שכותב "הברזלים שמתקנים בהם המצות, אינם צריכים טבילה".

אם רוצים להעמיק בטעם ההיתר ניתן לראות את פירוש הש"ך שם בסעיף קטן י"א ואת פירוש הט"ז שם בסעיף קטן ז.