טבילת כלים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 01/05/13 13:40 כא באייר התשעג

שאלה

שלום וברכה,

קנינו מכונת פסטה ובדף המצורף כתוב שאין להרטיב כלל את המכונה - לא לפני שימוש ראשוני ולא בין שימוש לשימוש.

האם המכונה חייבת טבילה? כמובן שרק עיבוד הפסטה נעשה במכונה ולא הבישול...

תודה מראש

תשובה

בס״ד

שלום וברכה

בתשובות אגרות משה (יו"ד א, נז) כתב, שיטביל את כל הכלי חוץ מהחלק החשמלי העלול להתקלקל, שאותו ישאיר מחוץ למים. והטעם לכך הוא, שהחלק החשמלי אינו נחשב לכלי, והוא עצמו פטור מהטבילה, ולכן אפשר להשאירו מחוץ למים. אולם יש מחמירים הסוברים שגם את החלק החשמלי צריך להטביל במים, ולדעתם אפשר לעטוף את החלק החשמלי בבד לח, שמצד אחד ימנע מהמים לחדור לתוך הכלי, ומצד שני על ידי לחותו יצור חיבור בין מי המקווה לכלי (חלקת יעקב ב, סא. מנחת יצחק ב, עב)..

למעשה: שלום וברכה
שאלה זו נתונה במחלוקת גדולה בין רבני דורנו.
השאלה תלוי בדיון האם טבילה זו היא מדאורייתא או מדרבנן (רקע לשאלה ראו http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=2640). אם היא מדרבנן יש סברא לומר שלא גזרו על כך. אם היא מדאורייתא אין אנו אומרים סברות מעין אלה, ואז אין ברירה אלא לטבול ולייבש מיד עם פן - הדבר לא מזיק לכלים.

כל טוב

הרב אביע״ד סנדרס