טבילת כלים - חציצה מבחוץ:

חדשות כיפה רבני כושרות 28/06/16 23:25 כב בסיון התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרבנים!

הלכתי להטביל צמד כוסות מצויירות שקיבלתי במתנה. לאחר הטבילה, ראיתי שבצד התחתון של הכוס נותרו מדברות היצרן, ולאחר הטבילה היו רטובות.

אשתי פחות מקפידה מבחינת חציצה בדברים כגון אלו, אך לי זה מפריע - ובמידה והייתי רואה את זה מוקדם, הייתי מוריד את זה.

אבל - בפועל - לא היה מפריע לי לשתות כי המדבקה נמצאת רק בצג התחתון, והכוס אינה שקופה - כך שלא רואים את המדבקה. כל הקפדתי אינה מחמת נקיות, אלא מחמת הלכות חציצה (פרדוקס? :)).

אשמח לתשובה בעניין - האם אפשרי לסמוך על הטבילה הראשונה?

תודה רבה!

תשובה

לחזור ולהטביל בלי ברכה