טבילה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 15/10/04 11:32 ל בתשרי התשסה

שאלה

שלום

אנחנו זוג דתי ומטיילים כרגע בהודו.

יש לנו שאלה חשובה ודחופה בנושא טבילה.

אנו נמצאים בדרום הודו בכפר שנקרא האמפי, בעוד 3 ימים אני צריכה לטבול בע״ה.

יש פה נהר רחב וגדול שזורם במהלך כל השנה ברצף לא ידוע לנו מקורו, אך אנו יודעים שהוא מגיע מסכר ענק בגודל עצום של יותר מהכינרת וזה נראה כמו ים. מקורו המדוייק של סכר זה לא ידוע לנו, אך ידוע לנו ש

הוא חיבור של הרבה נהרות שכמובן נשפכים לים , הים אינו קרוב כלל לאזור בו אנו נמצאים.

לאחר תאריך הטבילה אנו עולים לרכבת של יומיים ואז לאחר יומים בדלהי ששם אין מיקווה אנו טסים לארץ.

רצינו לדעת האם אפשר ליסמוך על טבילה בנהר זה.

תודה ונשמח לקבל תשובה בהקדם שלא נפספס את הזמן.

נעם

תשובה

בעז"ה

שלום רב,

אפשר לטבול בנהר כמו טבילה בים, ע"פ הדינים הרגילים.

שובכם הביתה לשלום בעזרת ה'

בברכת התורה,

בניהו ברונר