טבילה בערב שבת

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 20/08/08 19:59 יט באב התשסח

שאלה

בס"ד

לרב שלום וברכה,

שאלתי- כיצד טובלים בערב שבת,

ההכנות וודאי לפני כן אבל מה בנוגע ללקיחת דברים למקווה (חלוק, כלי לעדשות וכד')

ומה בנוגע לסירוק השיער לפני הטבילה (ולאחריה)?

תשובה

שלום אביטל,

כפי שכתבת יש לעשות את כל ההכנות לפני שבת.
לא הבנתי את ההתלבטות שלך לגבי לקחת דברים שאינם מוקצים בשבת למקווה בשבת. אם יש עירוב סביב מקום מגורייך, כפי שיש בכל מקום בישראל, כמו שאפשר לקחת טלית וחומש לבית הכנסת ואוכל ובקבוק יין לשכנים, אפשר לקחת את מה שנחוץ למקווה.
בנוגע לסריקה - יש להסתרק טוב להוציא קשרים לפני הדלקת נרות. במקווה יש בדרך כלל מסרק מיוחד לשבת עם רווחים גדולים בין שיני המסרק שמסתרקים בו לפני הטבילה. אחרי הטבילה הלכות הסריקה הן של שבת - בזמן שהשיער עוד רטוב אסור להסתרק* כאשר השער מתייבש אסור להשתמש במסרק רגיל* יש להשתמש במברשת או במסרק עם רווחים גדולים בין השיניים.
אפשר בדרך כלל לפנות בשאלות על הטבילה לבלניות.
ברכה