טבילה אחר לידה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 23/06/04 22:05 ד בתמוז התשסד

שאלה

לאחר לידת בן בשעה טובה (בי"ב בסיון) מתי מותר לי לטבול במקוה טהרה? כמה זמן אנינידה לאחר הלידה?

תודה מראש

תשובה

שלום ומזל טוב!
תיזכו לגדל אותו לתורה לחופה ולמעשים טובים מתוך בריאות ושמחה.
טומאת הלידה מדאורייתא אחרי לידת זכר היא שבעה ימים בלבד, כך שהיום שכבר עברו יותר משלושה שבועות, את יכולה לעשות הפסק טהרה ולספור שבעה נקיים ולטבול.
אולי בשאלתך התכוונת לטעות נפוצה הנוגעת לדם טוהר.
לפי דין תורה בלידת זכר, ישנם לאחר שבעת הימים של טומאת לידה, עוד שלושים ושלושה ימים שבהם אם האשה ראתה דם זהו דם טהור, אך להלכה מחמירים בזה ומימלא כפי שאמרתי בראשית דברי שאת יכולה לטבול בתנאים דלעיל.
בברכה