טבילה/חציצה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/16 13:26 כז בסיון התשעו

שאלה

שלום רב,

שאלתי אישה שיש לה מחלה כרונית באוזניים, ואסור לה בתכלית להרטיב האוזניים מחשש שתקבל דלקת ואז יוביל חלילה לחרשות.

כיצד עליה לנהוג בטבילה.

להבנתי יש צד להקל היות ומדובר "במיעוט שאינו מקפיד".

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש מספר דרכים כיצד הן טובלות, יש דרך שמרטיבים עם היד במעט מים ואח"כ טובלים ואוטמים. כמו כן יש שהתירו להניח צמ"ג עם שמן שדוחה מים ועוד נאמרו לכך מספר דרכים כיצד ניתן לטבול, יש לגשת לבלנית במקווה שהיא טובלת ושם יעזרו לה. או שהאשה עצמה תפנה שיסבירו לה כיצד טובלות חולות במחלות אזניים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ