חתונה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 18/10/02 18:25 יב בחשון התשסג

שאלה

שלום!, אינני יודע איך היגעתי לאתר, אני מגדיר את עצמי כיהודי ציוני מסורתי, אני גר בתפוצות ולא ישראלי, אינני מקיים הרבה מצוות ובזמן האחרון התחלתי לאכול לא כשר, הסיבה היא שאחרי שנתיים שהייתה לי חברה (דתיה) וכבר היינו אמורים להתחתן... ובסוף הכל נהרס, בימים האחרונים פגשתי בחורה דתיה שתמיד מצאה חן בעיני והיזמנתי אותה לקפה, יצאנו ומאוד נהננו, היתקשרתי אליה שוב ואמרה לי שהיא הייתה מוכנה להמשיך לצאת איתי אם הייתי דתי מההתחלה, אבל אני לא, ואני מאד רוצה להמשיך לצאת איתה... הקטע הוא שכאשר החלתתי להזמין אותה לקפה החלתתי לחזור בתשובה, לא דיברנו על זה, ועכשיו אני מפחד להגיד לה את זה ואז היא תחשוב שאינני עושה את זה מתוך אמונה, תאמין לי, הייתי כבר מתחתן איתה, אני מקיר אותה מתמיד, את המשפחה שלה ואני חבר טוב של אחיה שעלה לארץ.

אני בן 24 והיא בת 18.

עוד שאלה, מה היחס של היהדות לאסטרולוגיה?, אני מזל דגים ואמרו לי לא לצאת עם בחורה ממזל אריה... האם זה נכון?

תשובה

יוסף שלום,
החלטת לחזור בתשובה,זו החלטה אמיצה,נכונה,נבונה ואמתית.אם לעצתי תשמע,הכנס ללמוד בישיבה של חוזרים בתשובה,לבסס את החלטתך ובעיקר להעשיר את ידיעותיך ביהדות.ולאחר כחצי שנה חדש את הקשר ואז הבסיס יהיה איתן וחזק.

באשר לשאלתך ליחסה של היהדות לאסטרולוגיה.הגמרא(פסחים קיג,ע"ב)שואלת,מנין שאין שואלין בכלדיים,שנאמר תמים תהיה עם ה' אלוקיך.והסביר רשב"ם,כלדיים חוזים בכוכבים.
מכאן שאין להאמין באסטרולוגיה כלל,ובודאי שאין להשתמש במדע זה לצורך השלכות על מערכת החיים.
הדרך הטובה ביותר "תמים תהיה עם ה' אלוקיך",זו היא דרכה של תורה,וכלשון רשב"ם (שם)"תמים תהיה-להיות בוטח בו בכל קורות ונולדות הבאות לך".
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני