חתונה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 04/07/06 18:43 ח בתמוז התשסו

שאלה

השאלה שלי אינה מופנת לרב מסוים אם כי הנושא שייך ל רב מחתן.

אני ממשפחה חילונית ארץ ישראלית, אוהבת הארץ והמולדת ואת עצם היותי יהודיה. שומרת על מסורת מסוימת על פי הבנתי וידיעותי, יחד עם זאת חיה חיים חילוניים לחלוטין.

לי יש אחות הנשואה עם 5 ילדים אשר כולם כבר נשואים , אורך החיים שהם מנהלים הנו דתי אורתודוכסי שייכים לזרם בני עקיבא. לאורך השנים אנו שומרים על יחסי משפחה חמים ואוהבים ומנסים לעבור על קשיים הקיימים כתוצאה מהבדלי דעות ואורך חיים בנינו בהתחשבות האחת בשניה.

בחודש הבא עלינו לטובה, בני הבכור עומד להינשא.

הוא וכלתו בחרו להנשא בנישואין רפורמיים. קבלנו זאת די בכאב, גם לנו קשה היה לראות את בנינו נישא באופן רפומי. ניהלנו שיחות ארוכות עימו וכלתו ולא הצלחנו לשנות דעתם. לאחר חודשים של שיחות שחלקן ממש לא פשוטות , החלטתי ששמחת בני חשובה יותר ועלי להתגמש ולקבל את דרכו שאם לא כן לא נוכל לשמוח ביחד.

אולם לאחותי הדבר קשה ביותר. גיסי ניסה לדבר עם בני ולשכנע אותו לפנות לצוהר ולנסות בכל זאת לחזור בו, אולם לא עלה בידו. הבעיה שהמסר שקיבלנו מהם הנו שהרב אמר" שאין הילדים שלהם צריכים להגיע לחתונה" ולאחותי עצמה להגיע לכבודיבלבד ולזמן קצר. אני שואלת , האם קיום חוקי הדת חשוב לנו יותר מכבוד המשפחה, האם עדיף בעיניכם הרבנים שאני אהיה בחופת בני לבד, ובני משפחתי לא יהיהו? לא ברור לי מה גובר על מה, האם לא יתכן שהם יגיעו למסיבה ובזמן החופה לא יקחו חלק פעיל? הכיצד זה יתכן שאחותי וילדיה הנשואים לא יהיו בחתונה של בני. הרי מה שיקרה זה קרע.. והרי על זה חרב בית המקדש.

לא הייתי מאמינה שזאת תהיה תשובת הרב, האם אין דרך אחרת ? מאד מאד מצפה לתשובתכם ולעזרה לפני המועד. המון תודה וברכה. נירה

תשובה

שלום וברכה
הנושא של הנישואין הרפורמים הוא מאד כאוב, אני מבין את מצוקתך ואת העובדה שאת שולחת את חיצי הביקורת שלך לאחותך ולפסיקתו של הרב, את נמצאת במקום מאד סובייקטיבי ואת מאד רוצה לשמוח בשמחת בנך.
מצד שני עליך להבין שחורבן בית המקדש לא נגרם דווקא ממי שלא בא לחתונות רפורמיות אלא ההיפך הוא הנכון.
התנועה הרפורמית לדורותיה העמידה דת חדשה ואלטרנטיבית ליהדות האורטודוקסית ששמרה את המסורת וההסטוריה היהודית לאורך כל הדורות, אנו אמורים להיות מאד אחראיים למה שהותירו לנו אבותינו באמונה במסורת ובהסטוריה, אם אנו נקבל תנועות שבאות לעקור את היהדות מבפנים ולהתיר נישואי תערובת ולבטל את ייחודיותו של עם ישראל הרי לא רק שהמקדש יעמוד בחרבונו אלא גם העם כולו יילך לאבדון.
אני באופן אישי נמנעתי גם כן להשתתף באירועים כאלו וכן גם הוריתי למי ששאל אותי.
הרי גם לשלום בית ומשפחה יש גבול מסויים ואל לנו להקריב על קורבן השלום כל מה שקדוש ויקר.
אני אומר לך בכאב רב שבעיני הדבר דומה לחתונה בכנסיה ואולי אף גרוע יותר.
בברכת כל טוב