שאלה
שלום
אני וחבר שלי רצינו לשאול שאלות
אנחנו חברים 4 חודשים ונושא החתונה עולה .
אני חוזרת בתשובה והוא מבית חילונו , הוא מתחזק .
1.ישנה בעיה בנושא הכספי של עלויות החתונה . הוא אומר שמהצד שלו לא יעזרו לו כספית ושרק מהצד שלי יעזרו , והוא לא מוכן לזה שרק ההורים שלי ישלמו .
אנחנו לא יודעים מה לעשות . הוא עובד בינתיים אבל יקח הרבה זמן עד שהוא יגיע לסכום.
הרי חתונה עולה בסביבות 100 - 150 אלף .(חצי ההורים שלי וחצי הוא)
מה עושים?
2.בנוסף יש לנו ריבים קטנים שהופכים לגדולים . אנחנו רבים הרבה, כי אנחנו לא מסכימים על דברים לפעמים או שאנחנו רואים דברים בדרכים שונות, ויש פחד שזה ימשיך ככה גם אם נתחתן.
3.ועוד דבר הוא שאני רוצה ללמוד שנה הבאה במכללת ... והבנתי שהלימודים מאוד אינטנסיביים . איך אפשר לשלב עבודה? הרי לא יהיה לנו מספיק כסף לחיות.
עד עכשיו חשבתי שאחד עובד ואחד לומד אבל לפי מה שבן זוגי אמר - אי אפשר להתקיים מסכום כל כך קטן. במיוחד אם חושבים להביא ילדים נורא מהר בעזרתו יתברך.
הוא חושב לעבוד שנה הבאה וללמוד שנה אחריה גם לתואר של 4 שנים.
בבקשה אם אפשר להתייחס לכל שאלה כראוי ובצורה ממוקדת.
תודה רבה :)
תשובה
שלום רב,
1. לגבי מימון החתונה וההוצאות הנילוות, אפשר לצמצם למינימום. לקנות ריהוט וציוד לבית מיד שניה, וכדומה.
לגבי העזרה של הוריו צריך לרדת לשורשי הענייןולהבין מדוע הם לא רוצים לעזור. לא יכולים כי אין להם וכדומה? או שמא יש סיבה אחרת. ההורים שלך צריכים לדוןאיתם על נושא זה אתם אל תתערבו. כאן אתם צריכים יעוץ של מישהו מבוגר ןמנוסה. לפעמים יש סנקציה כלפי הורים שלא משלמים בכך שהאורחים שלהם כמעט מינימלים.לגבי כספים שהבחור יממן מכיסו, זה לא לעניין וכל מה שהוא מרוויח עכשיו צריך להיות למען חייכם בהמשך
2. לגבי הריבים הקטנים זה מאוד מדאיג כי אחרי החתונה הכל נעשה עוצמתי יותר, לענ"ד ניכר בכם שאתם לא בשלים עדיין ממש לחתונה ואתם צריכים יעוץ מקצועי. לא כל אי הסכמה צריכה להפוך ריב, לפני שאת מחליטה להתחתן תתני לצעמך זמן, כמובן במגבלות ההלכה של איסור נגיעהושל איסור יחוד. תלמדי על הבחור, תראי איך הוא מתנהג, איך הוריו מתנהגים תעמדי על אופי המשפחה. תבדקי בכמה את אחראית למריבות. אל תרוצי להתחתן כל כך מהר בלי להכיר ובלי לטפל.
זוגות צעירים הבשלים להתחתן בהחלט יכולים לכלכל עצמם, יש לי תלמידים רבים כאלה שלומדים עובדים ומגדלים ילדים, אבל לזה צריך כישורים בשלות וניכר בך כי את לא לגמרי יודעת או מבינה את המשמעות של הדברים. שוב אני חוזר שלכל סעיף את צריכה יעוץ ועזרה של מבוגרים ושל אנשי מקצוע.
מן הסתם שתהיינה תגובות מחכימות ואת מוזמנת לעיין בהם מספר ימים לאחר פרסום התשובה.
כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם