שאל את הרב

חתונה עם חייל/מפקד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/09/09 19:45 כא באלול התשסט

שאלה

אני בת 22 יש לי חבר בן 20, אנחנו חושבים להתחתן, ומאוד רוצים.. האם לחכות עד שיסיים את מסלול הסדיר הוא רק התחיל את הצבא לפני חצי שנה, הוא כבר חתם קבע ל3 שנים (למד בפנימיה צבאית,ושם חתם)רק עוד 9 חודשים בע"ה הוא יוצא למ"כים ואח"כ קצונה.. הוא חי צבא ונושם צבא. אז לחכות עוד שנה שנתיים או להתחתן אחרי הקורסים?

תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה,
מזל טוב לכך שמצאתם אחד את השני.

לדעתי חשוב להתחתן כמה שיותר מהר, כל זמן שלא ידענו מי בן הזוג לא היתה ברירה אבל כעת רצוי להקדים ככל שניתן.
אני מקווה שאתם מוכנים לחיים קשים אבל אנו בעולם הזה עובדי השם וחלק מזה הוא השירות בצה"ל. עליך עיקר הנטל והכח הנפשי שלך יקבע האם תגישמו ביחד יעוד זה שלכם.

מעבר לחובה להתחתן מהר ככל שניתן יש בימנו גם חשש שתכשלו באיסורים חמורים, אמנם בודאי אנשים בכוחות כמותכם יודעים להתגדל ולהזהר אבל כבר חכמים אמרו שאין אפוטרופוס לעריות וגם גדולי ישראל עלולים להכשל.

אני מאחל לכם אושר רב ביחד למרות הפירוד הגאוגרפי הצפוי לכם
שנה טובה וכתיבה וחתימה ט ובה
דוד לוי
09-8987548

בשלב שאחרי הנישואין תנסי לפגוש בקבוצה נשות משרתים בקבע ותנסו לקבוע לכם שיעור משותף באמונה, פעם בכמה זמן, עם רב המתמחה בתחום זה שייתן לכן כוחות רוחניים למשימה לאומית זו (אשת קצין קרבי בקבע).
אם תרצו עצות פרטניות יותר תפנו אלי שוב עם פרטי תוכנית השירות שלו ותוכניותיך שלך.

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות