חתונה מוקדמת

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/09/02 18:06 יא בתשרי התשסג

שאלה

שלום וברכה!

אני בכיתה י"א ויש לי שתי חברים מהשבט בן ובת.

היה בניהם בשנים האחרונות קשר של ידידות טובה, אך לאחרונה(לפני חודשיים לארך) התחזק בינהם הקשר מאד מאד,עד ששלושה ימים לפני ראש השנה הוא סיפר לי שהם מדברים ברצינות על חתונה ושהם מתכוונים להתארס עוד לפני ראש השנה הבא.כשדיברתי עם אחת מהבנות היא אמרה שגם הבת סיפרה אותו הדבר.לפני שבוע היינו אני וזאת שדיברתי איתה אצל אותה הבת ואמא שלה ניגשה אלינו ושאלה אותנו אם זה לא נראה לנו מוגזם הקשר בינהם,ענינו שכן והיא אמרה שהיא מאד מודאגת שהבת שלה תפתיע בסוף י"ב באיזו טבעת.

מה אומרים לכזאת אמא? ובכלל מה אנו צריכים להגיד לחברים שלנו בקשר לחתונה שהם מתחננים לעוד שנה וחצי? אנו ממש דואגים שאולי הם טועים! נכון שזה נשמע ממש רחוק עוד שנה אבל אין לדעת הם נפגשים בערך כל יום לכמה שעות וזה באמת קשר חזק. בבירכת חג סוכות שמח.

דני

תשובה

ב"ה

שלומות

אכן, יש להמנע מצעדים פזיזים הנוגעים לחתונה. כמו כן, יש להמנע מהידוק הקשר כשזמן החתונה כל כך רחוק.
אבל, אני לא חושב שתפקידם כחברים להתמודד עם שאלות אלה. "גדול עליכם". כמובן, מותר להביע את עמדתכם בשיחות חבריות כאלה ואחרות. אני מציע לכם לפנות למחנך/כת שאתם יודעים שהחברים הנכבדים מעריכים ובטוחני שהם יסייעו לבני הזוג הצעירים לבחון את דרכיהם בעדינות ובמתינות.

בברכת סוכות שמח!

שי