חתונה לחילונים

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 11/11/12 22:10 כו בחשון התשעג

שאלה

שלום וברכה,

יש לי אח שהוא חילוני מוחלט ועקרוני. יש לו חברה בהריון מתוכנן מראש. הם שוקלים ובודקים אפשרויות לחתונה. הם מתנגדים מאוד לרבנות הראשית ולהתנהלותה בעניינים שונים ומתחתנים רק משום כיבוד הוריםץ החתונה תתקיים לאחר הלידה כי היא בשמירת הריון.

בעצם יש לי שתי שאלות:

1. האם אבינו (שאינו רב) יכול לחתן אותם?

2. האם כלה מחוייבת לטבול לפני החתונה?

תשובה

שלום וברכה

1)מבחינה הלכתית כן. אבל לדעתי יהיו לכם קשיים לקבל אישור מהרבנות

2)האשה צריכה לטבול (לאחר שבעה נקיים), אבל גם פה אנו דנים בדברים תיאורטיים, בסופו של דבר על מנת לקבל אישור מהרבנות, הם יצטרכו ללכת לפי ההדרכה שלהם.

בברכה חגי