חתונה ומנהגי אבל

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 12/12/06 14:54 כא בכסלו התשסז

שאלה

שלום רב,

באוגוסט האחרון סבי (אביה של אמי) נפטר.

אני וחברי רוצים להנשא בפברואר 2007 אך רוצים כמובן גם להתחשב במשפחתי, אמי ואחיה.

איננו בקיאים במנהגי אבלות.

ברצוננו לדעת האם לי כנכדה, מותר להתחתן בשנת האבל והאם לאמי ודודיי יהיה מותר להשתתף בחופתינו ובמסיבת החתונה?

אודה לכם על תשובתכם המהירה.

טלי

תשובה

טלי שלום וברכה
מותר לכם להיתחתן ואף מותר לאמך להשתתף בחתונה גם בחופה וגם במסיבה.
יותר מכך, אין לדחות חתונה ובודאי נחת רוח לנפטר כאשר נכדתו מקימה בית חדש בישראל וממשיכה את מסורת חייו עלי אדמות, ודחיית החתונה איננה כלל וכלל מיטבה עם נשמת הנפטר.
בברכה