חתונה בשנת אבל

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 27/10/02 13:07 כא בחשון התשסג

שאלה

שלום רב,

נקלעתי לסיטואציה בה הייתי מבקשת את עזרתך.

אימי נפטרה לפני כחודשיים.

בזמן השבעה, וגם אחרי נודע לי, מפי אנשים דתיים, כי טוב יהיה לאימי ז"ל אם אני אתחתן בשנה הקרובה.

מבחינתי אין זה משנה כלל וכלל אם אתחתן השנה או שנה הבאה.

אינני בחורה דתיה ואני יודעת כי נהוג דווקא לחכות שנה, אבל ברצוני להבין את משמעות הדבר כדי לעשות את המעשה הנכון.

אודה לך אם תוכל לעזור לי.

בברכה ותודה על העזרה,

תשובה

שלום

נפתח בנחמה, ונאחל לך שתנוחמי מן השמים.

אפשר להנשא כבר שלושים יום אחרי מות אם.

לאמך ז"ל ודאי היה טוב לראות אותך מסודרת בחיים.

אנו מאמינים שמנקודת מבט שרואה מה חשוב בעולם הזה ומה לא, אמך היתה שמחה לראותך מקיימת מצוות.
היא ודאי היתה שמחה לראותך נשואה.

מצד שני, צריך להזהר לא להתחתן עם חבר שאינך משוכנעת שאת רוצה להתחתן אתו, רק מפני שאמרו לך שזה 'יהיה טוב לאמך'.

ישראל.