אחרי שנחסם ע"י ארה"ב: אבו מאזן נאם באו"ם - והאשים את ישראל

בנאום מוקלט בפני העצרת הכללית, לאחר שארה"ב מנעה ממנו להגיע לניו יורק, תקף יו"ר הרשות הפלסטינית את ישראל ואת וושינגטון, דרש חברות מלאה באו"ם והצהיר: "אנו רוצים מדינה פלסטינית מפורזת, שתחיה לצד מדינת ישראל"

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/09/26 18:02 יג בתשרי התשפז

עקבו אחרינו בגוגל

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן נשא היום (ה') נאום מוקלט בפני העצרת הכללית של האו"ם, לאחר שארה"ב מנעה ממנו ומבכירים נוספים ברשות הפלסטינית ובאש"ף להגיע לניו יורק. בנאומו תקף אבו מאזן את ההחלטה האמריקנית, דרש להעניק לפלסטינים חברות מלאה באו"ם והאשים את ישראל בשורה של צעדים בגדה המערבית וברצועת עזה.

"אין להעניש את העם הפלסטיני"

"אנו דוחים את הצעדים שמנעו מהמשלחת הפלסטינית להשתתף בעצרת הכללית", אמר אבו מאזן. לדבריו, מניעת השתתפותה של המשלחת הפלסטינית מנוגדת להתחייבויותיה של ארה"ב כמדינה המארחת את מטה האו"ם, והוא קרא לוושינגטון לחזור בה מהסנקציות. אבו מאזן טען כי "אין להעניש את העם הפלסטיני ואת מנהיגיו על כך שהם דורשים לסיים את הכיבוש".

אחרי שנחסם ע"י ארה"ב: אבו מאזן נאם באו"ם - והאשים את ישראל
אבו מאזן, ארכיון, צילום: Amir Levy/Flash90
האו"ם
האו"ם, צילום: lev radin,Shutterstock

בהמשך תקף אבו מאזן את ישראל בחריפות וטען כי היא מבצעת "טרור מדינתי המבוסס על אפליה גזעית וטיהור אתני". הוא התייחס גם להרס בתים ולפעילות הישראלית בגדה המערבית ובמזרח ירושלים, וטען כי "מואצות הרחבת ההתנחלויות ופעולות הטרור של המתנחלים". ביחס לרצועת עזה אמר כי "המשבר ההומניטרי ברצועת עזה חמור וחסר תקדים".

רוצים מדינה מפורזת

לצד הביקורת על ישראל, אבו מאזן הצהיר כי הרשות מעוניינת במדינה פלסטינית מפורזת שתתקיים לצד ישראל. "אנו רוצים מדינה פלסטינית מפורזת, שתחיה לצד מדינת ישראל", אמר, והוסיף כי הפלסטינים "לא יסכימו לעקירה". לדבריו, פתרון שתי המדינות הוא הדרך לשלום, והוא קרא לממשל האמריקני לשוב לדיאלוג בנושא.

אבו מאזן התייחס גם לממשל טראמפ וביקש מהנשיא האמריקני לפעול למניעת עקירת פלסטינים וסיפוח שטחים. הוא טען כי צעדים ישראליים מסכנים את פתרון שתי המדינות. מנגד, ארה"ב הסבירה את הארכת הסנקציות על בכירי הרשות ואש"ף בטענה שהם לא עמדו בהתחייבויות קודמות, בין היתר בנוגע לפעילות בזירה הבינלאומית ובמאבק בטרור.