חתונה בשנת אבל

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 10/05/07 00:17 כב באייר התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני מאורסת מזה כחודש, ולפני כחודשיים נפטרה ז"ל אמו של בן זוגי.לא נקבע תאריך כמובן ושאלתי היא,האם מותר בזמן שנת האבל לקבוע תאריך ולתכנן תכניות לאחרי השנה.

שנינו לא רוצים לדחות את החתונה יותר ממה שצריך. שנינו ממוצא ספרדי,אם זה משנה את המצב.

תודה מראש על התשובה

תשובה

שלום וברכה
לכתחילה אין כל איסור לקיים את החתונה תוך שנת האבל ואף יש מצווה בדבר ויש בזה נחת רוח לנפטרת.
אם החלטתם להמתין לסופה של השנה הרשות בידכם אך בודאי שאין להתעכב מסיבות טבניות ומותר רצוי וראוי לעשות את כל הארגונים הנדרשים בתוך השנה.
בברכה