חתונה בספירת העומר

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 12/12/05 18:01 יא בכסלו התשסו

שאלה

אודה לכם באם תוכלו להשיב לי על השאלות הבאות.

ברצוני לקבוע מועד לנישואיי עם בחל"תי. אמי ספרדית ואבי אשכנזי. הוריי בחל"תי שניהם אשכנזים. האם נוכל להתחתן במועדים המותרים לספרדים בספירת העומר?

בברכה,

אמיר

תשובה

לאמיר ובח"ל שלום רב ומזל טוב

העדה נקבעת בדרך כלל ע"פ האבא. אצל שניכם האבא הוא אשכנזי ולכן עליכם לנהוג ע"פ מנהגי אשכנז.

לפי האשכנזים יש מנהגים שונים. המנהג המרכזי הוא שמליל ל"ג בעומר ואילך מותר להתחתן (לפי הספרדים מותר רק מליל ל"ד).
אמנם בגלל המנהגים השונים צריך לפנות לרבנות הספיציפית ששם הולכים להרשם ולברר מה המנהג אצלם.

בברכה
אפי קיציס