חשש להפסיד חברה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/01/03 15:01 י בשבט התשסג

שאלה

לכבוד טל מ"חברים מקשיבים". ראיתי שענית על השאלה הזו למישהו שהוא אמר שהוא שמיניסט (גם אני שמיניסט) ששאל על יצירת קשר עם בחורה שמוצאת חן בעיניו, ורציתי לשאול: אולי בינתיים היא תמצא לעצמה חבר - אז מה אני אעשה ? תודה

תשובה

שלום!
בהרבה תחומים בחיים אנו עומדים מול אפשרות של החמצה. אדם שרוצה לקנות דירה, ראה דירה שנאה בעיניו. בכל זאת הוא רוצה לבדוק עוד אפשרויות, אולי הוא ימצא משהו זול או מתאים יותר. יתכן שבינתיים הדירה הראשונה תימכר. האם בגלל זה הוא לא יבדוק טוב טוב את מצב השוק?
זה לא הגיוני, לא פועלים מתוך בהלה שמא נפסיד.
זאת ועוד: מצב של "אולי הזמן שיעבור יפעל לרעתי" הוא רק אפשרות אחת.
הזמן שעובר יכול גם לפעול לטובה. למשל - שניכם תתבגרו ויותר תשתוקקו לקשר רציני. או היא תכיר כל מיני טיפוסים ותעריך על רקע זה יותר את היחודיות שבך.
לכן מה שצריך לעשות הוא שני דברים: לפעול בשיקול דעת ומתוך אמונה.
שיקול דעת - שטוב להשקיע בקשר בגיל שבו אפשר ללכת עם הקשר עד הסוף.
ואמונה - שאתה תתפלל והקב"ה מצדו ישלח לך את מי שמתאימה לך ,שהרי "מה' אשה לאיש". מי שתהיה ביניכם לא רק מציאת חן אלא גם אהבה גדולה.
בברכת "ימלא ה' את כל משאלות לבך לטובה"
טל, חברים מקשיבים