חשיבות טהרה בנשואין והשפעה על הדורות הבאים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 01/02/07 00:06 יג בשבט התשסז

שאלה

לכבוד צוות המשיבים שלום וברכה :

אולי שאלה מעט פלספנית אך זה עניין אותי לגבי שידוכין והחלטתי שזה מספיק חשוב:

האם יש השפעה לחייושל אדם שנולד להורים שלא שומרים טהרת המשפחה- ואם כן מה ההשלכות לכך?

תודה מראשושוב יי'שר כוח

תשובה

שלום לך,
.
לא בטוח כלל שאי שמירה על טהרת המשפחה תגרום ללידת "בן נידה" ועיין בשו"ת אגרות משה (של הרב משה פיינשטיין) יו"ד ח"ד תשובה יז אות ט.
וגם במקרה כזה עיין בשו"ת שבט הלוי(של הרב שמואל ואזנר) ח"ד סימן קס"ב.
בברכה,

אריאל פריש
(ערכתי שוב, מקווה שזה מספיק ברור, אם יש קושי להשיג אותם , אפשר למצוא אותם בפרויקט השו"ת של בר אילן)