שאלה
כבוד הרב
האם החרם של האיחוד האירופי מחייב גם יהודים הרגים שם הלכתית, כי הם חלק מהאיחוד האירופי כתושבים (ואזרחים) וחייבים למכור רק לפי החוקים שם?
ואם אפשר התיחסות לחוק עצמו בבקשה.
חודש טוב,
אברהם
תשובה
שלום
ודאי דבר כזה אינו מחייב יהודים הגרים באירופה, אלא יש לציית לתוה"ק ולהעדיף מסחר עם יהודים על פני מסחר עם גויים, כמבואר ברש"י בפרשת בהר- "מנין שכשאתה מוכר, מכור לישראל חברך? ת"ל וכי תמכרו ממכר לעמיתך מכור. ומנין שאם באת לקנות קנה מישראל חברך? ת"ל או קנה מיד עמיתך". ובייחוד יש להעדיף יהודים הגרים ביו"ש ומקיימים עשה דאורייתא של יישוב א"י בהידור.
כל חוק שסותר חוקי התורה הוא בטל מעיקרא, וק"ו חוק המבקש לפגוע במצוות הסיוע ליהודי א"י, ולפגוע גם ביישוב א"י.
דם אבותיהם של גויי אירופה זורם בעורקי בניהם הנוכחיים, אלה אומות שהרגו בנו בכל דורות גלותנו באשכנז, ואותה שנאת ישראל עתיקה של אירופה צצה עכשיו בלבושה המודרני כשנאת מדינת ישראל והיהודים הקדושים המיישבים ארץ ד' בעמל ומסירות נפש. וכל זאת בתחפושת של מוסר כלפי הערבים הבאים לנשל אותנו מארצנו.
אמנם יש שם גם כאלה המכים על חטא העבר ואוהבי ישראל, אולם אנו רואים שוב הן באיסור השחיטה היהודית, הן באיסור המילה, הן באיסור המסחר עם יהודי יו"ש, שרובם עדיין שונאי ישראל בלבבם כאבותיהם.
לא מפיהם אנו חיים, ב"ה שזכינו למדינה עצמאית שאינה כפופה לאלה ושכמותם.
כל טוב