חרדי-דתי לאומי

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 23/06/04 17:24 ד בתמוז התשסד

שאלה

בס"ד

שלום לרב,

הכרתי בחור חוזר בתשובה חרדי.

בעל מידות טובות מאוד,ירא שמים,שואף לקרבת אלוקים,ממש בחור טוב.

אני,בחורה דתית לאומית תורנית.בעלת השקפות ואידיאלים.הוא,לא מאמין בהשקפות אך שנינו מעוניינים בשלמות הרוחנית של השני,ועוזרים אחד לשני בעבודת השם יתברך.

אנחנו ממש התחבבנו זה על זה.

אבל אני עכשיו תקועה.

בין שתי הדרכים.

הדרך החרדית,לבין הדרך הדתית לאומית.

כיצד להחליט מה?

מהם היתרונות ומהם החסרונות?

האם לפספס בחור משום האידיאלים?

אין דרך אחת בה אוכל לקדש שם שמיים?!?

אין אפשרות לשלב בין השניים??

תודה רבה מראש.

מבולבלת.

תשובה

שלום וברכה!
לפי הנתונים שאותם הצגת יש בניכם קשר טוב ואתם יכולים לבנות בית נפלא יחדיו.
לגבי הבדלי ההשקפות אין בהם כדי לחבל בקשר שביניכם, אם אתם רוצים לעלות ולהתעלות ביראת ה', בודאי תמצאו את הדרך המתאימה ותוכלו למצוא את הרב שאיתו תוכלו להתייעץ תמיד ולהגיע לעמק השווה בעניינים רוחניים.
מכיוון שמדובר על בחור חוזר בתשובה, לעיתים הנטיה הראשונית היא ללכת את הקצה ובסוף מוצאים את האיזון, ואדרבה זוהי הדרך הטובה והבריאה לעשות שינויים כל כך גדולים בחיים.
הכי חשוב לא להתווכח על דברים מידי תאורטיים, הרי אתם הולכים להקים בית ולא להרכיב קואליציה, תתרכזו במחשבה על האוירה התורנית בבית ואי"ה בעתיד על חינוך הילדים בדרך תורנית.
בברכת הצלחה רבה!