חרדי או דתי.

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/11/01 08:04 כב בחשון התשסב

שאלה

רציתי לשאול את הרב.

אם חרדים בעצם מקיימים את התורה וההלכה לכל פרטיה ודידוקיה יותר מן הזרם שלנו (בעיקר בחינוך הילדים, וקיום נעשה ונשמע להוראות הרבנים שלהם).

מדוע אם כך עדיף הזרם שלנו על שלהם?

תשובה

ב"ה

שלום,

אינני יודע למה אתה אומר שהחרדים מקיימים מצוות יותר מאתנו?

ודאי שמבחינה אידאולוגית אין זה נכון. אנו שואפים לקיום תורה ומצוות בשלמות.
בה בעת, חלומנו הוא להאיר את התורה על כל מרחבי החיים ולא רק על הצדדים האישיים של החיים. בשעה שעם ישראל היה בגלות זכינו להופיע את התורה בצורה מצומצמת. כפי שחז" לימדונו שכל המצוות בגלות הם בבחינת הציבי לך ציונים. ב"ה, זכינו לחזור לכאן ולהופיע תורה שלמה הרי שאנו רוצים לראות את ההלכה כפי שהיא באה לידי ביטוי בצבא, במדינה בחוקיה, בהשפעה על כל מערכותיה, ועוד.
כמו כן, גם כל המצוות המתגלות כיון שיש לנו מערכת בריאות ממלכתית, תעופה, מדע ואקדמיה, אומנות ואפילו בידור.
לא באנו לכאן כדי לחיות חיים חלקיים. באנו לכאן כדי לכונן מדינה שהיא יסוד כיסא ה' בעולם. מדינה שהיא מביאה לידי ביטוי את כל מה שנכלל בתורת ישראל. את כל העצמה שבמוסר וכל העומק שבהלכה.
קשה. קשה לממש את החזון הגדול יותר. לכן אי אפשר להגיע אל המטרה בקלות. חבלי הלידה של התהליך קשים ולפעמים הם גובים מאיתנו מחיר יקר. עלינו לשמוח על התפקיד החשוב שנועד לנו ולא להסתפק בתורה מצומצמת וכו'.
מעבר לכך, אני לא חושב שעלינו להשוות את עצמנו לאחרים. יש לכבד את כולם ולראות ברכה בכך שתורתנו מתגלה בכמה צורות שונות.

ולואי ונזכה לגאולה שלמה בארצנו.

שי