חרדים - דתיים

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/11/01 05:49 כה בחשון התשסב

שאלה

הרי הרמב"ם כותב באחד ממאמריו:כי צריך האדם ללכת לצבא ומי שלא הולך לצבא כופר בעיקר

שצבא, ואף כתוב כך בתורה, מטרתו להגן על עמ"י ארץ ישראל ומתוך כך תורת ישראל.

מדוע חרדים לא משרתים בצבא, ומדוע אסור לבנות לשרת?

תשובה

ב"ה, שלום,

החרדים לא משרתים בצבא בגלל סיבות הקשורות בעולם ההלכתי. כשאני אומר חרדים אני מתכוון לזרם, לקבוצה, לתנועה. למעט בודדים שהינם לומדי תורה במובן המלא של המילה, כחפיהם יש לנהוג אחרת, ואין כאן המקום לפרט. חרדים לא הולכים לצבא כדי לא להחשף לכלל החברה הכללית במדינה. ההתבדלות הינה חלק מהותי מהמגננה החרדית. הליכה לצבא מסכנת את המשך הקיום של החרדים כקבוצה אחת, מגובשת.
עם השנים, יותר ויותר חרדים הולכים לצבא כדי להשתלב במעגל החיים. השימוש במקרורות נועד כדי להצדיק תפיסה אך אין היא נוגעת לתלמידי החכמים שביחס אליהם ניתן להכיל את הכלל של "תורתו אומנותו".

ביחס לשירות בנות בצבא עיין בתשובותי הנוסםפות באתר.

שי