חציצה בתפילין

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 04/02/02 15:34 כב בשבט התשסב

שאלה

שלום

בתפילין של יד שלי מוצמד הקשר של תפילין של יד בחוט נילון לבית. החוט עובר בתוך המעברתא ומקיף את החלק העליון שלה ועל ידי כך מוצמד הקשר לתפילין. החוט אינו עובר בין התפילין ליד!

האם יש בעיה בחוט זה? (חציצה בין מעברתא לעצמה, בין רצועה למעברתא, בל תוסיף).

שמעתי מהרב אברהם אורן שיש בעיה.

ראיתי בספר הליכות שלמה שכתוב שהרב אויערבך קשר את הקשר לתפילין ע"י גיד וכן עשה בתפילין של בניו. (לא כתוב כיצד קשר).

וכן ראיתי בעוד כמה ספרים אך כולם דיברו על גיד.

אם תוכלו אנא אל תציעו פתרונות אחרים אלא התייחסו לחוט נילון דווקא.

תשובה

כפי שציינת בדבריך הפתרון של גיד או עור המשמש לעשיית הבית שהוכנס במעברתא כך שמהדק את הרצועה למעברתא, הוא הפתרון המועדף. אבל נראה לי שגם אם משתמש בחוט ניילון ואין החוט עובר מתחת למעברתא באופן שחוצץ בין התפילין לידו של האדם – מותר.