חציצה בנטילה ופח של אחר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/10/13 21:05 ה בחשון התשעד

שאלה

שלום הרב,

שתי שאלות:

1. מה אני עושה אם נטלתי ידיים, ברכתי, ובאמצע אכילת הלחם אני שמה לב שידיי אינן נקיות (יש עליהן מעט צבע)?

אם זה רלוונטי, אני ספרדיה, עדות המזרח.

2. האם מותר לי לזרוק אשפה בפח שאינו שלי? (לדוגמה, בפח הירוק של אחד משכניי, או אם אני רואה פח כזה ברחוב (במצב כזה, אינני יכולה לשאול לרשותם)).

תודה רבה!

המשך שבוע טוב!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. הנטילה עלתה מכיוון שהיה רק מיעוט ואיננו חוצץ.
2. אם השכנים לא ניזוקים בכך שאת שמה בפח שלהם, דהיינו יש מספיק מקום לזבל שלהם, א"כ הרי זה נהנה וזה לא חסר, ואין בכך איסור, אבל אם הלכלוך שלך יכול לגרום לחוסר מקום לשכניים אין להניח בפח.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון