חציצה בטבילה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/05/13 06:43 כט באייר התשעג

שאלה

שלום,

יש לי שאלה לגבי לק ג'ל אם הוא מהווה חציצה בטבילה.

מרחתי לק ג'ל אצל קוסמטיקאית (אי אפשר לקנות אותו לבד מוכרים רק לקוסמטיקאיות) והיא שמה לי קישוטי אבנים על הציפורן.

זה לק שלא יורד עם אציטון אלא עם משייפת חשמלית ופצירה הוא יוצר כמעין שכבה מעל הציפורן ועמיד מעל כחודש.

כשמרחתי אותו לא לקחתי בחשבון שאצטרך לטבול בערך שבוע אחרי בדיוק ביום בר המצווה של הבן שלי. אבל ביום שמרחתי אותו גיליתי כתם חום על מגן התחתון הלבן שהיה לי (זה כתוצאה מהתקן שיש לי כ - 5 חודשים) כששאלתי אנשים אם הם יודעים אם זה מהווה חציצה אמרו לי שלא כי זה כמו בבניית ציפורניים ואתמול כששאלתי רב בטלפון הוא אמר לי שזה כמו לק וחייבים להוריד.

אם הייתי יודעת את זה לפני לא הייתי משקיעה את הזמן והכסף הרב שזה עולה.

האם זה באמת חציצה? אני אקבל כל תשובה שתיתן לי אבל אני רוצה להיות בטוחה בזה לגמרי כדי לדעת לפעם הבאה

תשובה

שלום לך

תשובי ותשאלי את אותו הרב ששאלת בטלפון

אסור לי ולכל רב אחר לענות לאחר שהוא נתן את תשובתו למקרה הספציפי הזה (אלא אם הוא יפנה וכד')

בברכה ובהצלחה ומזל טוב לבר המצווה

דוד לוי