חציצה בטבילה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/07/16 14:32 יא בתמוז התשעו

שאלה

לרב שלום,

אני נוהגת לסדר ציפורניים באופן קבוע אצל מישהי מקצועית. אני לרוב ממש מקפידה להגיע ולסדר אותם ביום הטבילה במקווה או מקסימום יום לפני ע"מ שיהיה חדש ולא יהווה חציצה. ייתכן ובטבילה הקרובה שלי זה לא יסתדר ואוכל להגיע ולסדר אותם מספר ימים לפני הטבילה. רציתי לשאול, האם במידה והציפרניים כן מסודרות מספר ימים לפני הטבילה, כלומר לא נראות רע אך עברו מספר ימים והן לא חדשות לחלוטין, האם אני יכולה למשוח עליהן לק שקוף ביום הטבילה בלי ללכת לסדר אותן מחדש? הלק השקוף אמנם לא נראה בעין אך הוא מהווה שכבה מלאה על הציפורן כך שלא אמורה להיות חציצה בין ציפורן ללא לק לציפורן עם לק. האם מותר לטבול כך?

מקווה שהובנתי,

תודה רבה,!

תשובה

שלום

לכתחילה יש להוריד את הלק כולו, שאפי' מיעוט שאינו מקפיד כתב הרמ"א להחמיר בו לכתחילה.
בשעת הדחק, מותר לטבול עם הלק אם אכן הוא נאה ושלם, וישאר זמן רב על האצבעות לאחר הטבילה.

כל טוב