חצאית קצרה או מכנסיים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/09/02 00:06 יז בתשרי התשסג

שאלה

השאלה שלי היא כזאת...

מה עדיף לבנות, ללכת עם חצאית קצרה או עם מכנסיים לא צמודות?....

תשובה

ב"ה.

שושי שלום.

את צודקת, לפעמים עדיף ללבוש מכנסיים .

אם הבחירה היא בין חצאית מיני למכנסיים עדיף ללבוש מכנסיים.
אם הבחירה היא בין מכנסים לשרוו'ל עדיף שרוו'ל.
אם הבחירה היא בין שרוול לחצאית צנועה ויפה עדיף חצאית.

העיקר של הצניעות לא מתחיל ונגמר באורך החצאית או החולצה!
צניעות זו דרך חיים.
צניעות זה מידות נפש נעלות.
צניעות זה ויתור על מותרות.
צניעות זה התמודדות .
צניעות זה חן פנימי.
צניעות זה כל התורה כולה על רגל אחת.שנאמר והצנע לכת עם השם אלוקיך.

אני מעתיק לך שאלה ותשובה שכתבתי לא מזמן.בנושא מכנסים בטיול.

חברתי ואני מתווכחות על מכנסיים.
והיא אומרת שיש רבנים שמתירים בטיולים עכשיו אני בעצמי לא מבינה כ"כ למה אסור מכנסיים-כדי להסביר לה את הטעות שלה ואני מקווה שתוכל לעזור לי להסביר לה מה הבעיה ולמה כ"כ חשוב לשמור על צניעות. (בכלל)
מקווה שהבנת את השאלה ושתוכל לעזור לי
המון תודה...

ב"ה

אור שלום.

חברתך צודקת בכך שיש רבנים שמתירים.

ויש רבנים שאוסרים משום שקיים איסור עצמי לאשה ללבוש בגד שבמהותו שייך לאיש, משום "לא ילבש" (שו"ת צי"א חי"א סימן סב).ולדעתם יש איסור ללבוש מכנסים רחבות אפילו מתחת החצאית. וכך דעתו של הרב מרדכי אליהו שליט"א.

אך גם המתירים לבישת מכנסיים שמיוחדים בצורתם לנשים,(כגון שרוו'ל) מסכימים, שאף שאין איסור "לא ילבש", מכל מקום אסור משום חוסר צניעות (שו"ת ישכיל עבדי ח"ה יו"ד סימן כ).

ויש פוסקים שמתירים ללבוש מכנסים רחבות של נשים,
ובודאי שמותר מתחת החצאית.
ומי שעושה כך יש לה על מי לסמוך.

דעי לך כי מעבר לדיון ההלכתי את צריכה לשאול את עצמך, מאיזה מקום בנפש נובע הצורך להשתמש במכנסיים?
אם זה נובע ממקום טהור:לשמור על יותר צניעות בטיולים, או מטעמים אישיים וטעמי נוחות-,
אז זה בסדר.

אבל אם הצורך נובע ממקום לא כל כך טהור:
כגון למשוך תשומי או לחקות אופנת מערב וכדומה,
אז זה לא בסדר. נ ק ו ד ה .
ניראה לי כי כשהשאלה הזו הופנתה לרב מרדכי אליהו והוא אסר,הוא לקח גם בחשבון שלא ניתן לחלק בין בת לבת ,בין צורך לצורך בין בנות חו"ל לבנות הארץ,
וכ"ו ולכן הוא אמר שאסור.

בכל מקרה מכנסים מתחת החצאית עדיף רצוי וראוי על מקרה,
שיוצאים לטיול במסגרת מתאימה ויכול להגרם אפילו קצת חוסר צניעות.

עייני גם ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7501

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7341

בברכה,

עוזיאל