חפצים שאולים

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 05/10/06 19:04 יג בתשרי התשסז

שאלה

בס"ד

לכב' הרב

אני סטודנטית, ולוויתי כמה פעמים במהלך לימודי (השנה הזו היא השנה השלישית שלי) חפצים כמו: עיפרון, טיפקס, מחק וכו' ממי שישב לידי, היות ופתאום גילתי ששכחתי בבית או נגמר לי וכו'.

הבעיה היא שלא זכור לי ממי לוויתי, ורובם בכלל אנשים שאני לא ממש זוכרת/מכירה.

השאלה היא מה עלי לעשות בחפצים האלה?

לפרסם מודעה לא נראה לי שיעזור היות והחפצים הושאלו לפני זמן רב, וגם קשה לזהות מה שייך למי.

מה עלי לעשות כדי לא להיכשל בעוון גזל?

תודה רבה! וחג שמח!

תשובה

עלייך להעריך מהו שווי החפצים ולעששות צרכי ציבור עם אותו סכום. עדיף באזור שלמדת כדי שאותם אנשים שנפגעו אולי ייהנו מכך.
הרב בר-אלי