חפצים לתינוק לפני הלידה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/08/09 14:09 יט באב התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב !

רציתי לשאול אם יש הלכה כזאת או מנהג

שאסור לקנות דברים לתינוק לפני הלידה .

אני בחודש השמיני להריוני ורציתי חודש לפני הלידה לקנות בקבוקים מוצצים טיטולים ובגדים לסדר בתיק לבית חולים האם זה אפשרי שהיו דברי תינוק בבית לידה של ילד ראשון .

תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה
וברכותי ללידה קלה בזמנה

אין בעיה לקנות את כל מה שצריך. ה'עולם' רואה בזה סימן לא טוב ואין בזה ממש ואפילו להיפך. זה חלק מהתכוננות ההורים לביאת בנם כשם שאנו מכינים חתונה ולא חוששים כך נכון לנהוג כך ויותר מכך כי אחרי הלידה לא נוכל להתכונן ביחד. את, האמא "תשאב" לטיפול בתינוק ובעלך במקום להיות איתך ירוץ לחנויות וכד' או שתזדקקו לעזרת הבריות וחבל.

אם הוריכם לחוצים מכך - פשוט אל תספרו להם שאתם קונים ומתכוננים מראש לפי האמרה על מי שטורח בערב שבת.

בהצלחה ובברכת לידה קלה וגידול נעים ומועיל
דוד לוי