חסידות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/02/02 13:38 כד בשבט התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי להפנות לתשומת לבך שאלה שמאוד מטרידה אותי:האם החסידות אינה גובלת בעבודה זרה מאיזו שהיא בחינה?הרי כל היחס של החסידים לרבי שלהם הוא מאוד נוגד את התורה כי הם רואים בו משהו עליוןובעצם התפילות שלהם מכוונות לאדם ולא להק"בה

תשובה

בס"ד

חס ושלום!

היחס של חסידים לרב הוא היחס שהיה נדרש מבני ישראל למשה רבינו - ויאמינו בה' ובמשה עבדו.

נכון שלא כל רב הוא משה ונכון לפעמים יש טעויות אבל הכבוד וההערצה לרב אינה שלילית כיון שהושוה כבודם של חכמים לכבוד המקום.

החסידות עשתה הרבה דברים חשובים ביותר בעם ישראל ואסור היה לך להתבטא עליה במונחים כל כך קשים אפילו אם יש לך ביקורת ובמיוחד שהיא לא מוצדקת.

לדעתי - אתה צריך על זה תשובה!!