חניכה מתהאבת

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 11/10/02 02:48 ה בחשון התשסג

שאלה

שלום הרב , יש לי שאלה לגבי חניכה מחוץ לארץ היא בגיל 16 שומרת שבת , כשר ולעניות דעתי יש לה פוטנציאל לגדול יותר , היא תןפסת הרבה ממני מה שאני אומרת לה זה קדוש .

יש לה חבר בגיל 21 לא דתי בכלל , בעצם היום הם לא חברים אבל היו חברים בסוד והגיעו לדברים רחוקים (לא כל כך ) הבחור הוא בחור טוב אך חילוני היא במצוקה , היא טוענת שאוהבת אותוולא יכולה לחיות בלעדיו היא נסתה להפרד ממנו ל6 חודשים אך לא הצליחה להוציא אותו מהמחשבה , אני חושבת שכל זה הוא רק ענין של : ברגע שאסור לך אתה רוצה יותר ובגלל שההורים שלה לא נותנים לה לצאת איתו היא רוצה עוד יותר , היא מתוסכלת מאוד , היא זועקת עזרה , אז קודם כל מה לעשות מה לייעץ לה , אני הבנ"א בשבילה ואם אני לא אתמוך יכול להיות שתמשיך ותגיע עוד יותר רחוק לפחות איתי יש לה עצות ןכן' וגם יכוך להיות שאם תצא איתו ברשות הורים מהר זה יגמר , האם לדבר איתם ? לתמוח בקשר ?

תשובה

שלום רב

קשה לענות לשאלה כל כך אישית בלי להכיר את הפרטים מקרוב ולכן אסתפק בהתייחסות למספר עקרונות.
קשר בין בני זוג אמור להיות בנוי על מכנה משותף רחב וקשה לי לראות אותו מתפתח כראוי כאשר ישנם פערים רוחניים גדולים בלי ויתורים כבדים מאחד הצדדים.
במקרה המדובר נארה שהבחורה זקוקה לאדם שיעניק לה הקשבה , אהבה
וחמימות ואפשר שזה מה שמוטל עליך לעשות.