חנוכת בית ב שלושת השבועות

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/07/01 09:05 יד בתמוז התשסא

שאלה

האם מותר לערוך סעודה בשרית לבני המשפחה - במסגרת חנוכת הבית , בין יז' בתמוז לר"ח אב.

(אנו כבר גרים כחודשיים בבית זה)?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

גרשון, שלום רב

על פי מנהג המקובלים יש להזהר מלגור בבית ללא חנוכת הבית. יש בכך ביטוי אמוני חשוב בעריכת חנוכת הבית מיד עם הכניסה אליו. ואכן, לעדות הספרדים נוסח שאותו יש לומר עם הכניסה לבית באותה סעודה שאתם עורכים.
אם אתם ספרדים, אין שום מניעה שתקיימו סעודה זו עד לר"ח אב. אבל אם אתם מעדות האשכנזים, ראוי שתקיימו את הסעודה אבל במיעוט מסויים של שמחה ולא אחרי ר"ח אב.
אם הדבר מעורר התנגדות בשל העובדה שברצונכם להזמין אנשים רבים ולקיים סעודה מלווה במוזיקה וכו' - עליכם לדחותה עד לאחר ט' באב.

בברכת ישוב טוב,

שי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן