חנוכת בית אחרי חודש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/12/16 11:51 כח בכסלו התשעז

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני ואישתי עברנו לגור ביחד לפני שלושה חודשים וחצי, עדיין לא הספקנו לעשות חנוכת בית.

שמנו מזוזה ביום הראשון שנכנסו לדירה וברכתי על קביעת מזוזה.

יש לי שתי שאלות:

1. האם עדיין אפשר לעשות חנוכת בית?

2. האם חייב שיהיו 10 גברים בחנוכת הבית או שאפשר גם פחות?

תודה מראש.

תשובה

לשואל שלום
בסימנא טבא, יהי רצון שביתכם יהיה מלא אור, שמחה וקדושה. אמן.
1. חנוכת בית היא הודיה לקב"ה, על הטוב אשר גמלנו. לכתחילה מן הראוי לערוך את חנוכת הבית כמה שיותר מוקדם, להצמיד את השפע והברכה להודאה. אולם במקרה שלא ערכתם חנוכת הבית מיד, כדאי לפחות לערוך אותה בתוך השנה.
מכל מקום, גם אם עברה שנה - [תמיד ניתן לעשות זאת].
2. רצוי שההודאה לה' תהיה בנוכחות עשרה, אך [לא חובה]. טוב שיהיו לפחות שלושה. כתוב בתלמוד שבשלושה שכינה שרויה, ובעשרה – קדמא ואתיא (מקדימה ובאה).

יש נוסח לחנוכת הבית המופיע בסידורי "ברית עולם".

(מקורות: שו"ת תורה לשמה סימן תפד | ספר הבית פרק כב סעיף י)
יישוב טוב!