חמץ שעבר עליו הפסח

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 24/04/14 22:20 כד בניסן התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

בנוגע לחמץ שעבר עליו הפסח,

אני מתעתדת לאכול בשבת אצל בני משפחה שאינם שומרי תו"מ

האוכל שיוגש בושל בחג הפסח בכלים שלא הוכשרו לפסח והוא אינו מכיל רכיבי חמץ. האם בדיעבד מותר לאוכלו?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום
מותר.
כיוון שלא עברu על מאכלים אלו באיסור תורה של בל יראה ובל ימצא, מותר להנות מהם אחר הפסח. ולגבי אכילה, אמנם לא"ר מי שעבר שעבר בהשהייתו על איסור חכמים אסור לאוכלו, מ"מ למ"א אפשר גם לאוכלו, כמובא במ"ב תמז, קב שתערובת חמץ אחר הפסח מותרת באכילה, וכאן לא מדובר על תערובת אלא רק טעמי חמץ שגם יתכן ולא היו בני יומם.
בברכה אייל משה