חלוקת דואר עם עוזרים

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 15/02/11 20:09 יא באדר א'

שאלה

שלום שמי דורון אני בן 27 עובד בדואר כדוור ויש לי שאלה אני מחלק דואר ולפעמים נעזר בחבר או בן משפחה לחלוקת המכתבים האם אני עושה משהו לא בסדר מבחינת ההלכה התורה והמוסר יש לציין שאני נמצא איתו בשטח ומדריך אותו וזה פשוט מקל עליי אשמח לתשובה בהקדם תודה דורון

תשובה

שלום דורון,

א. נראה לי שאין בכך בעיה אלא עם האחראים עליך התנו במפורש בכתב או בעל פה שהם דורשים שרק אתה תחלק את הדואר.
ב. אתה חייב לדאוג שהחלוקה לא נפגעת בגלל המעורבות של מי שמכיר פחות ממך את העניין. התחייבת שקבלת על עצמך את העבודה לבצע את החלוקה באופן הטובה ככל שאפשר.
ג. יש גם לברר עם "העוזרים" אם הם עושים זאת בהתנדבות או שאתה משלם להם על את הסכום שהיית מקבל אתה לחלוקה שהם עושים. _אפשר גם לערוך אתם הסכם מיוחד - שוב בתנאי שהאחראים עליך לא התנגדו לסידור שכזה).
בברכה, דוב ברקוביץ