חלומות טורדי מנוחה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 20/04/13 21:46 י באייר התשעג

שאלה

שבוע טוב!

אני יודעת שנשאלו כבר המון שאלות בנושא, קראתי קצת תשובות אבל לא מצאתי תשובה שסיפקה אותי.

בזמן האחרון הרבה מהחלומות שלי, בעיקר בשבתות בלילה/צהריים, מאוד מוחשיים ועוסקים בכל מני אסונות גדולים שקורים- ישראל מופצצת ח"ו, גל צונאמי, אנשים שמתים ל"ע וכו'.

החלומות כ"כ מוחשיים שלפעמים אני מתעוררת מותשת יותר ממה שהייתי כשהלכתי לישון.

אני מברכת בכוונה גדולה ברכת המפיל, לפעמים אפילו כמה פעמים עד

שאני נרדמת, אבל זה לא עוזר.

מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום וברכה

כיום אנו לא מתחשבים בחלומות (למעט מקרים מיוחדים כמו חלומות של גדולי ישראל וכו') אלא מחליטים החלטות מתוך שיקול דעת ותורה. אני מניח שהחלומות הללו נובעים מחרדה כלשהי שאת מצויה בה והייתי ממליץ לך לבדוק זאת על ידי גורם מקצועי. ובעיקר להוסיף אמונה וביטחון בקב"ה על ידי לימוד תורה ותפילה

בהצלחה חגי